'Toekomst Kluivert onzeker: Nice twijfelt over optie, Roma hoeft hem niet terug'

'Toekomst Kluivert onzeker: Nice twijfelt over optie, Roma hoeft hem niet terug'

07-06-2022 21:26
43

De toekomst van Justin Kluivert is onzeker. De 23-jarige vleugelaanvaller is verhuurd aan OGC Nice, maar mogelijk wordt hij teruggestuurd naar AS Roma. Dat meldt Il Tempo dinsdag.

Beide clubs kwamen vorig jaar een verplichte optie tot koop overeen, maar die hoefde alleen gelicht te worden als Nice zich zou plaatsen voor de Champions League. Aan die voorwaarde is niet voldaan. Trainer Christophe Galtier van les Aiglons is wel tevreden over Kluivert en de Nederlander wil zelf ook graag blijven. De Franse club, die als vierde eindigde in de Ligue 1, vindt het prijskaartje van 14,5 miljoen euro echter te gortig.

Wedden

Meer odds

Nice hoopt op een forse 'korting' nu het komend seizoen niet deelneemt aan het miljardenbal, weet de Romeinse krant. Daar ziet Roma alleen weinig in. De ex-Ajacied maakte namelijk een prima indruk. Hij scoorde zes keer en gaf zes assists in 31 officiële duels. Daarmee heeft hij zich ook in de kijker gespeeld bij Olympique Marseille en AS Monaco. Roma-trainer José Mourinho zou ondertussen geen prijs stellen op een terugkeer van Kluivert.

De tweevoudig Oranje-international ligt nog tot medio 2023 vast in het Stadio Olimpico. De Romeinen namen hem in 2018 over van Ajax. Hij speelde eerder al op huurbasis voor RB Leipzig.