Jong Oranje komt laat op stoom, maar is dicht bij plaatsing voor het EK

Jong Oranje komt laat op stoom, maar is dicht bij plaatsing voor het EK

07-06-2022 21:50
16

Jong Oranje is heel dicht bij plaatsing voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won na een heuse kansenregen met 6-0 van Gibraltar in Almere.

Een flink gewijzigd Jong Oranje, waar onder meer Joshua Zirkzee en Brian Brobbey plaatsmaakten voor Myron Boadu en Daishawn Redan, stapelde al snel de ene kans op de andere. Gibraltar had niets in te brengen, maar haalde wonderwel zonder schade de rust. Dat had het vooral te danken aan doelman Christian Lopez, die zelfs een strafschop van Boadu wist te keren.

In de tweede helft zorgde Daniël van Kaam wel snel voor de bevrijdende treffer en daarmee was de ban gebroken. Het verzet van Gibraltar was gebroken en Redan, Sepp van den Berg en Brobbey voerden de score op. Tussendoor maakte keeper Lopez ook nog een eigen doelpunt. In de slotfase zorgde Elayis Tavsan voor het slotakkoord: 6-0.

Jong Oranje passeert Jong Zwitserland door de ruime zege en gaat nu aan kop in de poule. Winst op Jong Wales in de laatste groepswedstrijd levert daarmee een ticket voor het EK op. 

Nederland O19
Nederland O19 wist zich niet te plaatsen voor het EK in Slowakije. Door een 1-2 nederlaag tegen Oekraïne eindigden de Oranje-talenten onderaan in een poule met verder Noorwegen en Italië. De ploeg van bondscoach Bert Konterman werd deze week opgeschrikt door een verkeersongeluk van vier spelers en een staflid. Dani van den Heuvel en Gabi Caschili moesten de selectie vanwege hun verwondingen verlaten.