Van Kaam sluit zich aan bij Bergwijn: 'Ik sta open voor andere clubs'

7 juni om 23:40

Daniël van Kaam is niet tevreden bij FC Groningen en overweegt een vertrek in de zomer. Dat laat hij weten voor de camera van ESPN. De 21-jarige middenvelder vergelijkt zijn situatie met die van Steven Bergwijn.

Van Kaam stond dinsdag in de basis tijdens het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje met Gibraltar (6-0). Hij opende na rust de score in Almere. "Volgens mij zei Bergwijn het ook bij het eerste, het is gewoon weer lekker om hier echt negentig minuten te maken. Als je dan ook nog belangrijk bent, is dat extra lekker", vertelt Van Kaam bij ESPN.

De middenvelder kwam dit seizoen bij FC Groningen een stuk minder aan bod. Hij kwam twintig keer in actie in de Eredivisie, maar liefst zeventien keer was hij invaller. "Er kwamen veel spelers naar Groningen en het was een keuze van de trainer. Ik moet zeggen dat ik een periode heb gehad dat het wat minder ging. En soms begreep ik het natuurlijk niet. Daar heb ik veel mee gezeten. Achteraf is het een heel moeilijke periode geweest."

Van Kaam heeft geen zin om nog een jaar op de bank te zitten bij de Trots van het Noorden, al lonkt er met Frank Wormuth als vervanger van Danny Buijs een nieuwe kans. "Ik heb nog niet met hem gesproken, maar ik sta wel open voor andere clubs", stelt de linkspoot, die nog tot medio 2023 vastligt.