'Ten Hag kwam erop terug en zei: je hebt gelijk gekregen. Dat vond ik mooi'

8 juni om 07:47

Kenneth Taylor heeft veel geduld moeten hebben bij Ajax. De middenvelder is vastberaden om onder Alfred Schreuder een vaste basiskracht te worden, al had het niet veel gescheeld of hij was het voorbije seizoen door Erik ten Hag elders gestald. 

Taylor heeft, hoewel hij het voorbije seizoen zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong Ajax speelde, de hoofdmacht nooit uit zijn hoofd gezet. Maar: "In de winterstop was een tijdelijk vertrek wel aan de orde", zegt hij tegen Voetbal International. "Erik ten Hag kwam op een dag naar me toe en zei dat het misschien beter voor mijn ontwikkeling zou zijn om elders op huurbasis te gaan spelen. Ik reed in de auto naar huis en dacht erover na, maar was er al vrij snel uit: dat wilde ik niet. Ik heb hem dat ook gezegd, dat ik het waardeerde dat hij meedacht, maar dat ik mijn kans bij Ajax nog wel zou pakken."

"Let maar op trainer, ik ga mijn basisplek afdwingen, zei ik hem", vervolgt Taylor, die respons van Ten Hag kreeg. "Voor de laatste wedstrijd, uit bij Vitesse, kwam Ten Hag er ook op terug. Hij zei: Je hebt gelijk gekregen. Dat vond ik mooi."

Club Brugge ziet de creatieveling graag komen, al heeft hij naar eigen zeggen geen trek in een overgang naar België, zolang hij perspectief op speeltijd in Amsterdam heeft. "Dat is duidelijk. Onlangs kwam interesse van Club Brugge naar buiten, maar ik wil basisspeler bij Ajax worden. En daar heb ik veel vertrouwen in. Mocht dat over een tijdje toch maar niet lukken, kan ik altijd nog verder kijken."