PSV'er Götze kijkt terug: 'Ik had meer tijd moeten nemen, maar die kreeg ik niet'

8 juni om 13:20
Laatste update: 8 juni om 13:21

Mario Götze denkt dat hij alsnog had kunnen slagen bij Bayern München, als hij daar meer tijd had genomen en gekregen. Na drie jaar vertrok de PSV-middenvelder alweer uit Zuid-Duitsland, waarna hij zijn oude niveau niet meer wist te behalen.

In 2013 verdiende Götze een toptransfer naar Bayern. In zijn eerste twee seizoenen kwam de Duitser regelmatig aan spelen toe, maar in zijn derde jaar ging het minder. Götze besloot toen om weer terug te keren bij Borussia Dortmund, hij kon naar eigen zeggen een betere keuze maken. "Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern", zegt de 63-voudig international in gesprek met L'Équipe.

"Je ziet het aan Robert Lewandowski: die zit sinds 2014 bij Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet. Dat is een belangrijke factor. Karim Benzema speelt in zijn dertiende seizoen voor Real Madrid nu ook zijn beste voetbal."

Na een teleurstellende tweede periode bij Dortmund, is Götze nu alsnog blij om bij PSV te zijn. "Misschien had ik meer prijzen gewonnen als ik naar Liverpool was gegaan, toen Jürgen Klopp me wilde inlijven (in 2016, red.). Het zou ook leuk zijn om terug te keren bij Bayern, zodat ik kon laten zien waarom ik daar best kon blijven. Niemand weet echter hoe mijn leven er dan uit zou zien. Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen. Je kunt de tijd niet terugdraaien, dat is prima."