Go Ahead en Hake hebben helder doel: 'Kijk naar Heracles, Willem II en PEC'

9 juni om 14:53
Laatste update: 9 juni om 14:59

René Hake staat bij Go Ahead Eagles direct voor de zware taak om een Eredivisie-waardige selectie klaar te stomen voor de start van het nieuwe seizoen. De nieuwe trainer van de Deventer club erkent dat er nog veel moet gebeuren op de transfermarkt. 

Go Ahead krijgt een geheel nieuw gezicht. Iñigo Córdoba, Luuk Brouwers, Andries Noppert, Ragnar Oratmangoen, Joris Kramer, Boyd Lucassen, Giannis Botos, Marc Cardona, Jacob Mulenga en Ogechika Heil zijn vertrokken, terwijl tot dusver vijf speler voor in de plaats zijn gekomen. "Dat er nog spelers bij moeten, is duidelijk", aldus Hake in gesprek met Voetbal International. "Er zijn veel sterkhouders vertrokken en we zijn druk bezig de gaten te vullen met kwalitatief goede spelers. Het is niet zo moeilijk om te zien wat we zoeken. In iedere linie zijn er namelijk goede spelers weggegaan."

Hake stelt dat Kowet op zoek is naar een mix van Eredivisie-ervaring en jonge spelers, die zich in Deventer kunnen ontwikkelen. "Jay Gorter, Sam Beukema, Luuk Brouwers en Ragnar Oratmangoen zijn daar de voorbeelden van." De nieuwe keuzeheer heeft geen moeite met de druk op zijn schouders, nu hij succestrainer Kees van Wonderen moet opvolgen. "Handhaving blijft vooralsnog het doel en dat is op dit moment in de situatie waarin Go Ahead zit een fifty-fifty-verhaal. Dat was het vorig seizoen en dat is het nu ook. Als de club doorgroeit, wordt dit anders."

Een mooie concurrentiestrijd met clubs uit het rechterrijtje, is waar Hake op hoopt. "Kijk naar afgelopen seizoen, voor aanvang van de competitie had toch ook niemand verwacht dat PEC Zwolle, Heracles Almelo en Willem II zouden degraderen. Als we komend seizoen opnieuw slagen in de Eredivisie te blijven, dan hebben we het samen heel goed gedaan."