Spelers willen dat Jonker vlak na exit weer terugkeert: 'Begrijpen vertrek niet'

9 juni om 20:18

De selectie van Telstar heeft de clubleiding verzocht om Andries Jonker weer terug te halen. De voormalig technisch directeur en trainer van de club ging na het afgelopen seizoen weg, maar daar snappen de spelers van Telstar niets van.

Jonker vertrok bij Telstar omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging. De club uit Velsen-Zuid heeft nog altijd geen vervanger gevonden en daardoor komt aanvoerder Glynor Plet in actie. Hij stuurde een bericht naar de clubleiding, dat nu rondgaat op WhatsApp en ook in handen is van Voetbal International. 'Tot aan vandaag is er geen trainer aangesteld en de namen die rondzingen roepen vragen en hier en daar al weerstand op', schrijft Plet.

'Dit komt ook omdat de groep het vertrek van Andries niet begrijpt noch ondersteunt', gaat de spits verder. 'Omdat het niet eenvoudig zal zijn voor Telstar een goede vervanger te vinden, willen wij graag onze mening met jullie delen.'

Volgens Plet is er 'geen tijd te verliezen', omdat Jonker ervoor open zou staan om weer in gesprek te gaan met Telstar. De coach heeft na zijn vertrek bij de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie nog geen nieuwe club gevonden.