Van de Looi tipt Van Gaal: 'Zelden iemand gezien die zo agressief is'

Van de Looi tipt Van Gaal: 'Zelden iemand gezien die zo agressief is'

09-06-2022 20:59
41

Erwin van de Looi zou Sven Botman en Lutsharel Geertruida wel een plekje in het Nederlands elftal gunnen. Doordat Matthijs de Ligt woensdag geblesseerd raakte tegen Wales, zou het kunnen dat Louis van Gaal een nieuwe verdediger bij zijn selectie haalt.

"Het is niet zo dat jongens van Jong Oranje zomaar meedoen met het Nederlands elftal. Maar het is logisch dat Botman of Geertruida in beeld komen als De Ligt afhaakt", vertelt Jong Oranje-trainer Van de Looi bij ESPN. "Geertruida had een geweldig seizoen bij Feyenoord. Vaak speelde hij als rechtsback, maar ik hou ook echt van hem als centrale verdediger. Ik heb zelden iemand gezien die zo agressief is en zo goed kan doordekken."

"Sven Botman was vorig jaar natuurlijk Frans kampioen en heeft dit jaar Champions League gespeeld", gaat Van de Looi verder. "Misschien gaat hij een transfer maken, dus hij is ook in beeld. Volgens mij is hij ook door Van Gaal genoemd, dus hij kan ook een optie zijn. Ik kan er alleen wel wat over zeggen, maar we weten wie de beslissingen maakt", doelt de coach op Van Gaal.