Janssen staat na Oranje-rentree voor transfer: 'De chemie lijkt een beetje over'

10 juni om 06:55

Vincent Janssen staat mogelijk voor een zomertransfer. Vanuit de Major League Soccer is er interesse in de teruggekeerde Oranje-international, vertelt Wout Westerhof in De Telegraaf.

Westerhof is een Nederlander, die in de jeugdopleiding van de Mexicaanse topclub Pachuca werkt en de verrichtingen van Janssen bij concurrent Monterrey op de voet volgt. Na slechts drie competitiegoals werd de oud-speler van AZ en Tottenham Hotspur door bondscoach Louis van Gaal teruggehaald bij het Nederlands elftal. Donderdag sloot Janssen (27) aan in Zeist.

"De chemie tussen Janssen en Monterrey lijkt een beetje over", vertelt Westerhof aan De Telegraaf. "En met zijn salaris drukt hij zwaar op de begroting, want er worden bij clubs als Monterrey geweldige salarissen betaald."

De belangstelling lijkt langzaam op gang te komen, waardoor een vierde seizoen in Mexico op losse schroeven staat. "Hier wordt Janssen (contract tot medio 2024, red.) in verband gebracht met de MLS. Het komt voor hem in ieder geval heel goed uit dat hij net nu geselecteerd is voor het Nederlands elftal. Daardoor krijgt hij de gelegenheid om zichzelf ook in Europa weer eens te laten zien."