Janssen terug bij Oranje: Het was een shock, werkelijk niemand had dit verwacht

Janssen terug bij Oranje: "Het was een shock, werkelijk niemand had dit verwacht"

07-06-2022 11:16 Laatste update: 11:25
49

De terugkeer van Vincent Janssen bij het Nederlands elftal zorgt nog steeds voor gefronste wenkbrauwen in Mexico. Daniel Reyes, werkzaam voor Amerikaanse en Mexicaanse media en gestationeerd in Den Haag, is zelfs met stomheid geslagen.

"Het was een shock, werkelijk niemand had dit verwacht", verklaart Reyes tegenover de NOS. Hij begrijpt niets van de keuze van Louis van Gaal voor Janssen. "Hij heeft het in Mexico niet goed gedaan. De verwachtingen waren hooggespannen toen hij kwam. Bij AZ had hij het heel goed gedaan en hij speelde bij het grote Tottenham Hotspur. Maar bij Monterrey is het er nooit uitgekomen."

De Mexicaan heeft wel een verklaring voor de Oranje-rentree van Janssen, die dinsdag aansluit bij de selectie. "De selectie van Janssen berust vooral op heel veel mazzel. Niet alleen waren zijn concurrenten bij Oranje niet beschikbaar (Donyell Malen en Luuk de Jong hebben blessures, red.), hij had ook het geluk dat hij net een reeks wedstrijden in de basis mocht staan, omdat de eerste spits bij Monterrey, Rogelio Funes Mori, geblesseerd was."

In de twee wedstrijden die assistent-bondscoach Danny Blind bekeek, scoorde Janssen twee keer. "Puur toeval dus", aldus Reyes. "Maar ik kan me niet voorstellen dat Janssen mee gaat naar het WK. Dat hij er nu bijzit, hangt van toevalligheden aan elkaar. De kans dat hij naar Qatar gaat, acht ik heel klein."