Heracles raakt international kwijt: 'Liever vandaag dan morgen een transfer'

Heracles raakt international kwijt: 'Liever vandaag dan morgen een transfer'

10-06-2022 07:46 Laatste update: 09:41
40

Heracles Almelo gaat Luca de la Torre kwijtraken. De Amerikaanse smaakmaker van de degradant heeft een afspraak met de club om deze zomer een transfer te maken.

De la Torre schermt met interesse uit heel Europa, waaronder Duitsland, Frankrijk én Nederland. Zijn contract bij Heracles loopt nog één jaar door. "Het is altijd duidelijk geweest dat ik de club deze zomer zou gaan verlaten", wordt de middenvelder geciteerd door ESPN. "Hopelijk gaat die transfer er komen, liever vandaag dan morgen."

Heracles plukte De la Torre twee jaar geleden weg bij Fulham. De Amerikaans international werd een vaste waarde en speelde in totaal 67 wedstrijden voor de Almeloërs, die vorige maand degradeerden. "Het heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Het is een geweldige zet gebleken", kijkt De la Torre terug op zijn verhuizing naar Nederland.

"Ik heb veel minuten gemaakt in een heel goede competitie en heb mezelf weer in de kijker gespeeld bij Team USA. Dat was mijn hele punt om deze stap te maken", zegt hij. "De degradatie deed veel pijn. Mijn teamgenoten en de supporters zijn altijd goed voor mij geweest. Ik hoop dat ze met het geld dat ze aan mij verdienen weer een team kunnen opbouwen."