Dessers deelt toekomstplannen na Feyenoord-breuk: 'Voel nu dat er iets beweegt'

10 juni om 08:17
Laatste update: 10 juni om 08:18

Het is niet in beton gegoten dat Cyriel Dessers volgend seizoen voor KRC Genk speelt. Rond de vertrokken Feyenoord-spits 'beweegt iets', vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Dessers en Feyenoord wisten elkaar niet te vinden, waardoor de Conference League-topscorer (tien goals) deze zomer terugkeert naar Genk. Het is tegelijkertijd niet uitgesloten dat hij elders aan de slag gaat. "Ik voel nu dat er iets beweegt", zegt Dessers. "Ik zal eerst moeten afwachten wat er gebeurt. Na mijn vakantie moet ik met de trainer (Wouter Vrancken, red.) samenzitten. We zullen dan wel horen wat de plannen zijn."

Wat hij wel kan bevestigen, is dat er clubs interesse tonen. Dessers is ambitieus en heeft niet het gevoel dat hij zich nog moet bewijzen bij Genk. "Toen ik vertrok had ik dat gevoel wel. Maar nu heb ik laten zien wat ik kan bij een topclub", geeft hij aan. "Dat gevoel van unfinished business is een beetje weg. Ik pin me niet vast op de Belgische competitie." Maar: "Zolang ik er ben, zal ik me altijd honderd procent inzetten voor Genk. Dat was ook zo in het jaar dat ik er op de bank zat."