Vitesse tast drie keer mis op transfermarkt en maakt borst nat voor 'horrorzomer'

10 juni om 08:35

Een 'horrorzomer' dreigt voor Vitesse. Dat meldt de Gelderlander, nu de Arnhemse club in de verkoop staat en er een patstelling is ontstaan. Door de onzekerheid is er nog niet één nieuwe speler aangetrokken.

Benjamin Schmedes, de nieuwe technisch directeur van Vitesse, is 'machteloos en krachteloos', klinkt het. Hij staat na het vertrek van onder meer Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Eli Dasa, Loïs Openda en Jacob Rasmussen voor een monsterklus om de Arnhemse selectie weer op peil te brengen, maar kan geen versterkingen halen.

Door het ontbreken van zekerheid én een budget, tastte Vitesse volgens de Gelderlander al mis bij Nick Viergever (nu FC Utrecht), Mark Diemers (Feyenoord) en Jamie Jacobs (SC Cambuur). 'Het sportieve beleid hangt volledig af van de uitkomst van de verkoop van Vitesse. Dat bepaalt het transferbudget. En de salarishuishouding', klinkt het. Wanneer Vitesse wél in actie kan schieten, is de grote vraag. 'Geen club in Nederland heeft zo'n zware transferzomer als Vitesse.'