Doelman Schoonderwaldt is al gepresenteerd bij Quick Boys, maar gaat naar Sparta

10 juni om 16:24

Sparta presenteert zijn derde nieuwkomer voor het seizoen 2022/2023. Doelman Youri Schoonderwaldt verruilt ADO Den Haag voor de nummer veertien van het voorbije Eredivisie-seizoen.

Schoonderwaldt liep bij ADO – waar hij de voorbije drie seizoenen geen minuut keepte – uit zijn contract en werd een maand geleden nog bij Tweede Divisie-club Quick Boys gepresenteerd. Hij heeft nu echter alsnog voor Sparta gekozen. Daar heeft hij voor één jaar getekend, inclusief optie voor nog een seizoen.

Voor Sparta snijdt het mes aan twee kanten, legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit via de clubkanalen. "Doordat we met Maduka Okoye en Benjamin van Leer (respectievelijk Watford en nog niet bekend, red.) afscheid genomen hadden van twee keepers, was het voor ons prioriteit om ons hier te versterken. Met Youri hebben we ons vroegtijdig verzekerd van een keeper die de concurrentie onder de lat gaat vergroten en vanwege zijn leeftijd ook nog voor Jong Sparta uit mag komen."

Sparta haalde eerder deze zomer Mike Eerdhuijzen (FC Volendam) en Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven) op. Vrijdag werd ook bekend dat spits Lennart Thy overstapt naar PEC Zwolle.