Burnley maakt schoon schip na degradatie: Pieters moet na drie jaar spullen pakken

Burnley maakt schoon schip na degradatie: Pieters moet na drie jaar spullen pakken

10-06-2022 17:27
21

Erik Pieters moet na drie seizoenen vertrekken bij Burnley FC. De club degradeerde in mei uit de Premier League en laat veertien spelers gaan, waaronder de Nederlandse linksback. 

Dat laat Burnley vrijdagmiddag via de officiële kanalen weten. Vanwege de degradatie ziet het financiële plaatje er volledig anders uit en moet er afscheid worden genomen van een groot deel van de selectie. Pieters speelde sinds 2019 bij Burnley en kwam destijds over van Stoke City. In totaal speelde de linksback 66 wedstrijden in de Premier League, maar vanwege een knieblessure lag de Nederlander er de laatste maanden uit. 

De club neemt nog geen afscheid van Wout Weghorst, maar de kans is aanwezig dat de spits elders zijn heil zoekt. Weghorst heeft een contract dat nog tot 2025 doorloopt bij de Premier League-degradant, maar Weghorst ziet een vertrek zelf wel zitten. "Voor komend seizoen is het belangrijk dat ik op een hoog niveau kan presteren", liet de goaltjesdief eerder in juni al weten aan Voetbal International

Voor Burnley stapelen de vraagtekens zich inmiddels op. Eind mei verliet Vincent Kompany al RSC Anderlecht om wellicht aan de slag te gaan als trainer van the Clarets, maar dat is nog altijd niet zeker. De Belgische oud-voetballer is ook in gesprek met OSG Nice.