De Boer duidelijk: 'Roep om Brobbey in Oranje overdreven, moet veel meer spelen'

De Boer duidelijk: 'Roep om Brobbey in Oranje overdreven, moet veel meer spelen'

10-06-2022 20:22
36

Ronald de Boer vindt de roep om Brian Brobbey in het Nederlands elftal 'overdreven'. Volgens de voormalig Oranje-international moet Brobbey eerst fitter worden en zichzelf bewijzen.

Bondscoach Louis van Gaal vertelde onlangs dat hij talenten als Brobbey bewust niet selecteert, zodat Jong Oranje het EK kon behalen. "Iedereen roept heel hard dat Brian Brobbey in Oranje moet, maar dat vind ik overdreven", vertelt De Boer tegenover Voetbal International. "Hij moet zich eerst maar eens bewijzen. Negentig minuten kan hij nog steeds bijna niet aan. Hij moet veel meer wedstrijden spelen. Dat doet hij waarschijnlijk wel bij Jong Oranje, dus laat hem alsjeblieft daar."

"Hij moet zich ook nog bewijzen als een echte doelpuntenmaker", gaat De Boer verder. "Het is een goede spits, maar nog geen afmaker pur sang. Ik hoop dat hij dat nog gaat leren, maar dat is lastig op die leeftijd. Hij moet in mijn ogen gewoon vlieguren maken."

De Boer wilde wel graag een andere Jong Oranje-speler in het grote Nederlands elftal willen zien. "Geertruida had ik wel willen zien, die heeft echt reuzenstappen gezet onder Slot en zich op een heel positieve manier ontwikkeld. Natuurlijk hebben we wel wat opties als rechtsback, met Dumfries en Hateboer. Niks ten nadele van Hateboer, maar Geertruida vind ik beter. Die kun je ook nog centraal zetten. Hij kan zelfs als controleur spelen."