Brobbey: 'Als ik wist dat ik loopjes moest doen, wilde ik wel in de basis staan'

8 juni om 08:48

Brian Brobbey was dinsdagavond uitermate populair onder het aanwezige publiek bij Jong Oranje-Jong Gibraltar (6-0). De Ajax-spits neemt de support hartelijk in ontvangst, maar blijft er extreem nuchter onder. 

Brobbey begon tegen de beloftenploeg van Gibraltar op de bank, maar moest onverwachts toch in actie komen. De wisselspelers moesten namelijk sprintjes trekken. "Nee, dat is niet lekker. Zeker niet", lacht Brobbey in gesprek met ESPN. "Als ik wist dat ik loopjes moest doen, wilde ik wel in de basis staan." De aanvalsleider stond niet te kijken van zijn reserverol na zijn twee goals tegen Jong Moldavië. "De trainer heeft ons nodig tegen Wales. Hij heeft het netjes uitgelegd."

ESPN rept van een 'Brobbey-mania', nadat hij luid werd toegezongen toen hij als invaller binnen de lijnen kwam. "Kenneth is ook populair, niet alleen ik", antwoordt Brobbey gortdroog. "Maar ik hoorde mensen mijn naam noemen. Leuk, ja." 

Als invaller nam Brobbey de vijfde Jong Oranje-treffer voor zijn rekening. Hoewel hij op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken, blijft hij bescheiden over zijn spitsengoal. "Ik had geluk. Of het kwaliteit is? Ook een beetje geluk."