Chili hoopt nog steeds op plek in WK-poule van Oranje: 'Staan slechts 1-0 achter'

10 juni om 21:53
Laatste update: 10 juni om 21:58

De FIFA stelde Chili vrijdag niet in het gelijk, maar toch houdt het Zuid-Amerikaanse land hoop op deelname aan het WK. Chili stapt namelijk naar het international sporttribunaal CAS, in de hoop op het afdwingen van diskwalificatie voor Oranje-opponent Ecuador.

De zaak die Chili aanspande, ging over de identiteit van Byron Castillo (links op de foto). Hij zou in Colombia geboren zijn, in plaats van in Ecuador. Castillo speelde in de WK-kwalificatie echter wel voor Ecuador, wat diskwalificatie zou kunnen betekenen voor het land. Chili zou dan alsnog naar het WK gaan, als de wedstrijden waarin Castillo speelde niet meetellen. Vrijdag kwam echter naar buiten dat de FIFA Chili niet in het gelijk stelt.

Toch laten de Chilenen het er niet bij zitten: ze gaan in beroep en stappen naar het CAS. "Wij wachten op gerechtigheid", stelt bondsvoorzitter Pablo Milad. "Dit is een natuurlijk proces. Er ligt een groot aantal bewijzen en we gaan met dezelfde overtuiging door in deze strijd. Voor mijn gevoel zitten we nu in de rust van een wedstrijd waarin we met 1-0 achter staan."