Invaller Mbappé maakt indruk, maar Frankrijk staat halverwege de rit op degraderen

Invaller Mbappé maakt indruk, maar Frankrijk staat halverwege de rit op degraderen

10-06-2022 22:35 Laatste update: 22:41
30

Regerend wereldkampioen en Nations League-winnaar Frankrijk ligt halverwege de huidige cyclus op koers voor degradatie uit Divisie A. Les Bleus wonnen al niet van Denemarken en Kroatië en hebben zich vrijdag ook door Oostenrijk laten verrassen.

Oostenrijk-Frankrijk 1-1
De niet geheel fitte Mbappé begon op de bank en zag hoe Frankrijk de handen vol had aan de snel omschakelende thuisploeg. Vlak voor rust kwam de ploeg van Ralf Rangnick zelfs op voorsprong: Marko Arnautovic en Konrad Laimer zetten een vlotte aanval over rechts op en Andreas Weimann rondde af. De na een uur ingevallen Mbappé zorgde na een schitterende sprint nog wel voor de 1-1 en raakte ook nog de lat, maar verder kwam Frankrijk niet. De titelverdediger staat halverwege de rit op twee punten en komt maandag zijn tegenstander uit de vorige WK-finale.

Denemarken-Kroatië 0-1
Tegenstander Kroatië heeft de Fransen op drie punten afstand gezet. De wedstrijd in Kopenhagen begon – doordat er een gat in één van de doelnetten zat – iets later en kon vervolgens alle kanten op. Kroatië wist de koploper van poule A1 echter in eigen huis te verslaan: de Denen kregen een corner niet weg en Mario Pasalic zorgde voor de enige treffer van de avond. Jonas Wind leek nog de 1-1 te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

Overige uitslagen
Azerbeidzjan-Slowakije 0-1
Moldavië-Letland 2-4
Albanië-Israël 1-2
Belarus-Kazakhstan 1-1
Andorra-Liechtenstein 2-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s