Spelersbussen nationale ploeg Bulgarije botsen frontaal, één speler zwaargewond

Spelersbussen nationale ploeg Bulgarije botsen frontaal, één speler zwaargewond

11-06-2022 09:21 Laatste update: 11:14
43

Heftig nieuws uit Georgië: twee spelersbussen van de nationale ploeg van Bulgarije zijn frontaal op elkaar gebotst in een tunnel in Tbilisi. International Todor Nedelev is zwaargewond geraakt, maar verkeert buiten levensgevaar. 

Dat meldt de Bulgaarse voetbalbond aan Bulgaarse media. Bulgarije speelt zondag het Nations League-duel met Georgië en was onderweg naar het hotel in de hoofdstad. Hoe de twee bussen frontaal op elkaar hebben kunnen botsen, is nog niet bekend. 

Nedelev zat op de achterste bank van de voorste bus en kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. De speler van Botev Plovdiv werd met een schedelbreuk en een stuk gebroken glas in zijn gezicht met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is de 29-jarige speler buiten levensgevaar. 

Opvallend genoeg wordt het duel zondag niet verzet of afgelast. "Gelukkig is iedereen verder fysiek in orde, maar de groep is erg geschrokken", zegt een woordvoerder van de Bulgaarse selectie. "De staf en de spelers willen spelen. We spelen voor Todor en de eer van Bulgarije", besluit de woordvoerder. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s