'FC Twente luistert naar Van Wolfswinkel en weet concurrent te behouden'

11 juni om 14:45

FC Twente slaagt er in om Manfred Ugalde nog een seizoen te behouden. De Tukkers zijn zo goed als akkoord met de City Football Group over een nieuwe huurdeal voor de twintigjarige spits, meldt Voetbal International.

Ugalde was het afgelopen seizoen de stand-in van Ricky van Wolfswinkel in De Grolsch Veste. De Costa Ricaan kwam tot 25 optredens in de Eredivisie, waarvan vier als basisspeler. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. 

Hoewel Ugalde volgend seizoen opnieuw Van Wolfswinkel voor zich moet dulden in de pikorde, wilde hij zelf ook graag blijven. Volgens VI voelt de aanvaller zich goed op zijn plek in de selectie van trainer Ron Jans. Met Ugalde heeft Twente de aanvalslinie zo goed als rond. Mogelijk richt technisch directeur Jan Steuer de pijlen nog wel op een extra vleugelaanvaller.

Van Wolfswinkel adviseerde Twente eerder al om Ugalde te behouden. "Hij is gewoon een heel goede spits. Heel vervelend voor tegenstanders ook, want hij zit er telkens tussen. Ondanks zijn lengte is hij beresterk. (...) In de duels is Manfred gewoon een klootzak, haha", zei de ervaren spits over zijn concurrent.

Ugalde staat tot medio 2025 onder contract bij Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Football Group.