Van Wolfswinkel tipt Twente: 'Ik zou hem proberen te kopen, als dat mogelijk is'

16 januari om 13:12

Ricky van Wolfswinkel is zeer te spreken over Manfred Ugalde, zijn 'concurrent' in de aanval bij FC Twente. Als de 32-jarige clubtopscorer (negen goals) het voor het zeggen had in Enschede, zou hij de huurling uit Costa Rica kopen.

Van Wolfswinkel benutte zaterdag tegen sc Heerenveen (2-0) een penalty, nadat Ugalde als invaller de ban had gebroken. "Als je zo'n spits als hij achter je hebt, die zo kan invallen en kan scoren, dan ben ik er om hem te ondersteunen en daar mijn plekje in te vinden", reageert Van Wolfswinkel tegenover Voetbal International.

De rolverdeling is duidelijk: Van Wolfswinkel is de eerste spits in Enschede, Ugalde moet het vaak laten zien als invaller. "Hij wil en kán veel meer spelen, maar ja, ik wil ook spelen", zegt de oud-speler van onder meer Vitesse, FC Utrecht, Sporting Portugal en Norwich City. "Hij is gewoon een heel goede spits. Heel vervelend voor tegenstanders ook, want hij zit er telkens tussen. Ondanks zijn lengte is hij beresterk. (...) In de duels is Manfred gewoon een klootzak, haha."

Van Wolfswinkel zou het wel weten als hij technisch directeur van FC Twente was. "Ik zou Ugalde proberen te kopen, als dat mogelijk is. Het is natuurlijk niet aan mij, helemaal niet zelfs, maar dit zijn wel jongens die je aan de club moet binden." Ugalde ligt nog drieënhalf jaar vast bij Manchester City, dat hem vorig jaar verhuurde aan Lommel SK.