Mous en scheidsrechter verantwoordelijk voor FC Twente-zege op Heerenveen

15-01-2022 21:54 Laatste update: 22:06
77

FC Twente is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. In de eigen Grolsch Veste werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen. In Enschede reden tot juichen, al was het voor de neutrale kijker geen duel om lang bij stil te staan.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd diende zich na 25 minuten aan. Twente-goalie Lars Unnerstall moest reddend optreden na een schot van Rami Kaib. Voor rust was de thuisploeg tweemaal dicht bij de openingstreffer. Na goed doorzetten van Michel Vlap schoof Dimitris Limnios de bal een halve meter naast, terwijl ook Ricky van Wolfswinkel het vizier niet op scherp had. Robin Pröpper moest vlak voor de thee noodgedwongen naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Julio Pleguezuelo.

Het eerste kwartier na rust was Heerenveen de bovenliggende partij, al lukte het de ploeg van Johnny Jansen niet om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. De wedstrijd leek daardoor af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot Heerenveen-doelman Xavier Mous compleet de fout inging. Een terugspeelbal sprong van zijn fout, waarna Manfred Ugalde er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten. Vlak voor tijd verdubbelde Van Wolfswinkel via de strafschopstip de marge. Jayden Oosterwolde werd discutabel naar de grond gehaald door Milan van Ewijk, maar de VAR besloot niet in te grijpen.

Hiermee was het verzet van de Friezen gebroken. Twente zegeviert en verstevigt de vijfde plaats op de ranglijst. Heerenveen komt maar niet weg uit het rechterrijtje. Volgende week heeft de Friese formatie tegen hekkensluiter PEC Zwolle de kans om de weg naar het linkerrijtje in te slaan.