Driessen ziet het somber in: 'Ajax moet blij zijn als ze hem jaar kunnen huren'

11 juni om 15:47

Valentijn Driessen denkt dat het nog een hele klus wordt voor Ajax om Steven Bergwijn over te nemen van Tottenham Hotspur. De 24-jarige aanvaller vijzelt zijn transferwaarde flink op met zijn goede prestaties in het Nederlands elftal.

"Iedereen roept dat hij 25 miljoen euro moet kosten, maar Spurs is helemaal niet verplicht om hem voor dat bedrag te verkopen. Dat was afgelopen winter ongeveer de prijs", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf bij Vandaag Inside. Transferexpert Fabrizio Romano stelde onlangs al dat de Premier League-topclub dertig miljoen euro wil ontvangen voor Bergwijn, die nog tot de zomer van 2025 vastligt in Londen.

"Waarom zullen zij zich laten dwingen om hem voor 25 miljoen van de hand te doen, als hij nog een contract heeft en nu heel goed presteert bij het Nederlands elftal?", vervolgt Driessen, die het weinig positief inziet voor de Nederlandse kampioen. "Hij wordt iedere wedstrijd meer waard. Ik denk dat Ajax blij moet zijn als ze hem kunnen huren voor een jaar."

De Telegraaf meldde maandag dat Ajax 'een akkoord op hoofdlijnen' heeft met de ex-PSV'er over een contract voor vijf jaar. De Amsterdammers zijn er echter nog niet uit met Tottenham. Inmiddels zouden ook enkele Premier League-clubs Bergwijn op de korrel hebben.