Telegraaf: 'op hoofdlijnen akkoord' met Bergwijn, maar Ajax pakt niet door

6 juni om 20:13

Steven Bergwijn hoopt voor het einde van deze Nations League-cyclus te weten waar hij komend seizoen speelt. Volgens De Telegraaf is zijn situatie echter gecompliceerd: de Tottenham Hotspur-aanvaller wordt gevolgd door meerdere Premier League-clubs, terwijl Ajax 'uitblinkt in besluiteloosheid'.

Dat Ajax al vaker heeft geprobeerd om Bergwijn binnen te halen, is bekend. Tottenham vraagt echter de hoofdprijs – bedragen tussen de twintig en dertig miljoen euro doen de ronde – en op dit moment is het allerminst zeker of Ajax de gewenste vraagprijs kan en wil betalen. Volgens De Telegraaf heeft Ajax 'een akkoord op hoofdlijnen' over een vijfjarig contract, maar het is de vraag wat dit waard zal zijn.

Bergwijn blonk vrijdag uit tegen België en bevestigt tegenover de ochtendkrant dat hij door meer clubs gevolgd wordt. De concurrentie uit de' top van de Premier League' is vanzelfsprekend slecht nieuws voor Ajax, weet ook De Telegraaf. 'Dat het raadzaam was vóór België-Nederland een deal met Tottenham Hotspur te sluiten, was een voetbal-abc'tje, waaraan technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar, maar vooral financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen voorbijgingen.'

Bergwijn speelt sinds begin 2020 voor Tottenham Hotspur, dat hem toen voor dertig miljoen euro overnam van PSV. Sindsdien heeft hij 83 wedstrijden in Noord-Londense dienst gespeeld, maar een onomstreden basiskracht is hij nooit geweest. Bergwijn maakt er dan ook geen geheim van dat hij zo snel mogelijk wil vertrekken, met het oog op het WK van komend najaar.