Suriname incasseert flinke nederlaag tegen Mexico in Nations League

12-06-2022 08:41
27

Suriname heeft zaterdagnacht niet voor een verrassing kunnen zorgen in de CONCACAF Nations League. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo verloor kansloos met 3-0 bij Mexico.

Suriname trad aan met onder anderen Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Ryan Donk, Dion Malone, Diego Biseswar en Yanic Wildschut, maar na drie minuten ging het al mis. Israel Reyes schoot uit de draai raak na een afgeslagen hoekschop. Hoewel Suriname niet bij de pakken neerzat, verdubbelde Mexico de score vijf minuten voor rust. Henry Martín verzilverde een strafschop.

In de tweede helft bracht Menzo aanvallers Jeredy Hilterman en Florian Jozefzoon om iets te forceren, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In blessuretijd liep Mexico zelfs nog uit naar 3-0 door een goal van Erick Sánchez. Bij Mexico ontbraken Ajax-middenvelder Edson Álvarez en PSV'er Érick Gutiérrez in de wedstrijdselectie. Kevin Álvarez, vermeend doelwit van de Nederlandse topclubs, bleef op de bank.

Door de ruime nederlaag blijft Suriname hekkensluiter in de poule met één punt uit drie wedstrijden. Jamaica gaat met vier punten uit twee duels aan kop. Mexico volgt met drie punten.