'Alfred Schreuder zei dat hij me er graag bij wil houden, dat geeft vertrouwen'

'Alfred Schreuder zei dat hij me er graag bij wil houden, dat geeft vertrouwen'

13 juni - 18:09
42

Kenneth Taylor hoopt bij Ajax in het gat te springen dat Ryan Gravenberch achterlaat door zijn transfer naar Bayern München. De twintigjarige middenvelder voelt zich klaar voor meer speeltijd en sprak al met de nieuwe trainer Alfred Schreuder.

"Voor mij is het simpel. Ajax is mijn club. Het liefst blijf ik bij Ajax. Ik heb elf jaar keihard gewerkt om hier te komen. Hier wil ik volledig doorbreken", zegt Taylor tegen het Algemeen Dagblad. Toch sloeg de Jong Oranje-speler vorig jaar een contractaanbieding van de Amsterdammers af, omdat hij meer perspectief wilde. "Ik heb meer basisplaatsen nodig om de volgende stap in mijn ontwikkeling te maken. Hamstra en Huntelaar weten ook dat ik daarom wil spelen."

Het nieuwe technische duo van Ajax onderneemt momenteel nieuwe pogingen om de tot medio 2024 lopende verbintenis te verlengen. "Ik voel me klaar om een plek op het middenveld in te nemen", benadrukt Taylor, die vriend en concurrent Gravenberch zag vertrekken. Een overstap naar Club Brugge, dat interesse toont, lijkt niet zijn voorkeur te genieten.

Ook trainer Schreuder hoopt komend seizoen over Taylor te kunnen beschikken. "Hij zei dat hij me er graag bij wil houden. Dat geeft me een goed gevoel. De boodschap was vooral dat ik de lijn van eind vorig seizoen door moet trekken. Dan komt het hopelijk goed. Ik verwacht bij Ajax te blijven. We praten er ook gewoon over. Niks is definitief maar ik denk dat we er uiteindelijk wel uit gaan komen. En ik hoop dat dat is voor het seizoen begint. Ik wil dan namelijk duidelijkheid hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast