Taylor bedankte voor voorstel Ten Hag en tijdelijk Ajax-vertrek: Let maar op

Taylor bedankte voor voorstel Ten Hag en tijdelijk Ajax-vertrek: "Let maar op"

14-06-2022 06:50
31

Ajax wilde Kenneth Taylor in de winterse transferperiode verhuren, maar de nu twintigjarige middenvelder uit Alkmaar had andere plannen. Aan het einde van het seizoen speelde hij zichzelf in de ploeg, komend seizoen mag hij maatje Ryan Gravenberch doen vergeten.

Trainer Erik ten Hag liet in zijn laatste seizoen weten dat hij dacht aan een tijdelijk vertrek van Taylor. Die was echter vastbesloten om door te breken bij de club waar hij al meer dan de helft van zijn leven rondloopt. "Let maar op", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

In de allerlaatste weken van het seizoen was het zover. "Ik viel tegen Sparta in na dertig minuten (op 9 april, als vervanger van Nicolás Tagliafico, red.). Ik heb keihard getraind en gewerkt om klaar te zijn als de kans kwam. Dan wilde ik er staan. Het ging goed. Ik werd daarna ook beloond tegen NEC."

Komend seizoen, wanneer Alfred Schreuder het stokje van Ten Hag overneemt, moet zijn definitieve doorbraak worden. Taylor is nog met Jong Oranje op pad geweest en krijgt tot begin juli de tijd om de batterij op te laden: hij wil echter zo snel mogelijk de fysieke trainingen hervatten. "Ik hou niet van stilzitten. Dat is voor mijn lichaam ook niet goed. En ik wil me zo goed en zo snel mogelijk laten zien aan de nieuwe trainer."