'Eerste Japanse Liverpool-speler ooit is voor zeventien miljoen euro op te pikken'

'Eerste Japanse Liverpool-speler ooit is voor zeventien miljoen euro op te pikken'

14-06-2022 13:22
19

Takumi Minamino is de geschiedenisboeken ingegaan als de allereerste Japanse speler van Liverpool, maar zijn verblijf op Anfield is geen succes geworden. Nu lijkt een definitief vertrek in de maak, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Minamino maakte naam bij Red Bull Salzburg en verhuisde begin 2020 voor 8,5 miljoen euro naar Liverpool. Sindsdien heeft hij 55 officiële wedstrijden gespeeld, maar moest hij het vooral doen met korte invalbeurten.

In het voorjaar van 2021 werd de Japanse buitenspeler al verhuurd aan Southampton, nu gaat Liverpool werken aan een permanente transfer. Zijn tot 2024 doorlopende contract kan voor zeventien miljoen euro afgekocht worden en drie niet nader genoemde clubs hebben zich al gemeld voor Minamino, meldt Romano.

De 41-voudig international van Japan stond bij Liverpool in de schaduw van het supertrio Mohamed Salah-Roberto Firmino-Sadio Mané. Laatstgenoemde is hard op weg naar Bayern München, maar Liverpool haalde begin dit jaar Luis Díaz al op bij FC Porto en heeft ook Darwin Núñez (Benfica) nagenoeg zeker binnen.