Telegraaf: Overmars en Van Bommel willen Oranje-klant Janssen naar België halen

Telegraaf: Overmars en Van Bommel willen Oranje-klant Janssen naar België halen

14-06-2022 13:33 Laatste update: 13:42
68

Vincent Janssen zou na drie jaar Mexico terug kunnen keren in Europa. Het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel en directeur Marc Overmars heeft interesse in de spits.

Dat meldt De Telegraaf, enkele uren voor zijn Oranje-rentree tegen Wales, waarin Janssen in de basis zal staan. Antwerp is al langere tijd bezig met de spits, maar zal wel diep in de buidel moeten tasten. Het contract van de bijna 28 jaar oude Ossenaar - woensdag is hij jarig - loopt nog twee jaar door en Janssen zou twee miljoen euro netto per jaar verdienen bij Monterrey CF. Bovendien zijn er nog meer clubs geïnteresseerd.

Janssen brak bij Almere City door in het betaald voetbal en werd in het seizoen 2015/2016 Eredivisie-topscorer namens AZ. Daarna maakte hij een toptransfer naar Tottenham Hotspur, maar dat werd geen succes en in 2019 vertrok de Brabander voor negen miljoen euro naar Mexico. Met Monterrey won hij één landstitel én de Midden-Amerikaanse Champions League, maar Janssen was niet altijd een vaste waarde.

Nu staat hij open voor een transfer, met het oog op het WK in Qatar. Na zijn verrassende terugkeer in de Oranje-selectie krijgt hij in elk geval de kans om zichzelf in de etalage te zetten: dinsdagavond start hij sowieso tegen Wales, heeft bondscoach Louis van Gaal al laten weten.