Duitse fans pakken de spotlights: '15.000 doden voor het grote podium'

Duitse fans pakken de spotlights: '15.000 doden voor het grote podium'

14-06-2022 21:40 Laatste update: 22:09
36

Supporters van Duitsland hebben zich in het duel met Italië laten horen. Aan de lange zijde van het stadion hing een groot spandoek met een tekst die tegen de FIFA en Qatar is gericht. Zij hopen dat het WK in Qatar geboycot wordt.

'15.000 doden voor het grote podium, maar FIFA en co. willen het niet weten. Boycott Qatar!', zo valt te lezen op het spandoek. Volgens berichten uit Duitsland zijn de supporters het stadion uit gegaan en direct daarna aangehouden.

Het is zeker niet voor het eerst dat de FIFA en Qatar het zwaar te verduren krijgen in aanloop naar het WK. Al sinds bekend is waar het gehouden wordt is het toernooi omgeven door controverse. En dan is controverse wellicht nog zwak uitgedrukt. Er is al meerdere keren opgeroepen tot een boycot. 

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian maakte bijna anderhalf jaar geleden bekend dat er bij de bouw van stadions 6500 doden zijn gevallen en het aantal is inmiddels flink opgelopen, hoewel betrokken organisaties claimen dat de omstandigheden intussen flink zijn verbeterd. 

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het WK tegen Senegal, Wales en Ecuador.