Janssen praat over toekomst en eerste Oranje-optreden in 5 jaar: 'Ging wel goed'

Janssen praat over toekomst en eerste Oranje-optreden in 5 jaar: 'Ging wel goed'

14-06-2022 23:08 Laatste update: 15-06-2022 07:28
26

Vincent Janssen kijkt terug op een geslaagde rentree in het Nederlands elftal. Toen bondscoach Louis van Gaal hem belde, twijfelde de spits van het Mexicaanse Monterrey CF geen moment. Met een glimlach stond Janssen de NOS te woord.

Janssen speelde vijf jaar geleden zijn laatste interland voor Oranje en verdween daarna min of meer uit beeld. Althans, voor het Nederlandse publiek. Kort nadat Janssen zijn trouwerij gevierd had, vloog hij naar Nederland. "Dat is wel een gek verhaal ja. We weten ondertussen hoe het kan gaan in het voetbal. Je moet altijd klaar staan voor dit soort momenten."

"Ik was zeker niet mee bezig, maar in het voetbal gebeuren de gekste dingen. Ik denk niet dat dit het gekste was, maar ik vind het wel fijn om erbij te zijn en me te laten zien. Het zijn hectische weken geweest, maar uiteindelijk zijn het wel mooie dingen. Ik denk dat ik straks denk: wat is er allemaal gebeurd? Maar nogmaals: dat is het leven van een profvoetballer."

Janssen was bij twee goals belangrijk en kijkt terug op een goede interland. "Ik vond het wel goed gaan. Ik moet vechten voor de bal en voor het team. Ik probeer een sterk aanspeelpunt te zijn. Het is even wennen om weer met nieuwe jongens op het veld te staan. Het niveau is redelijk hoog, dus je moet je aanpassen, dat is goed gegaan. Ik heb mijn best gedaan en laten zien wat ik kan en dat ik op mijn manier belangrijk kan zijn voor het team."

Toekomst
Janssen staat in de serieuze belangstelling van het Belgische Antwerp FC, dat hem al langer in de gaten houdt. "Ik heb drie jaar hele mooie jaren gehad in Mexico en ben daar nog steeds blij, we gaan het zien de komende dagen", lacht Janssen.