Van Gaal gelukkig met 'cadeautje': 'Daardoor kan ik het allemaal opbrengen'

Van Gaal gelukkig met 'cadeautje': 'Daardoor kan ik het allemaal opbrengen'

16-06-2022 07:53
21

Louis van Gaal heeft woensdagavond meer verteld over zijn prostaatkanker. De bondscoach twijfelde daardoor of de KNVB wel met hem in zee wilde gaan, terwijl het bondscoachschap hem juist energie geeft om alles te doorstaan.

Ruim twee maanden geleden onthulde Van Gaal dat hij lijdt aan prostaatkanker. De geboren Amsterdammer is inmiddels al meer dan twintig keer bestraald en krijgt binnenkort een update over zijn situatie. "Ik moet volgende week weer naar de dokter", vertelt Van Gaal bij Op1. "Dan word ik gecontroleerd en hoor ik meer."

Toen Van Gaal begon aan zijn derde termijn als bondscoach, wist hij al van zijn ziekte. "Ik twijfelde of de KNVB dat wel toe zou staan", is hij eerlijk. "Ik heb alleen maar gezegd dat ik aan een ziekte leed en dat ze een coach zouden aannemen die het werk misschien niet af zou kunnen maken. Dat weet je niet."

Inmiddels staat Van Gaal alweer bijna een jaar aan het roer bij het Nederlands elftal. Ondanks alle complicaties, bevalt het hem heel erg goed. "Ik heb een cadeautje gekregen met het bondscoachschap van Oranje, met een groep die me heel veel energie geeft. Daardoor kan ik het allemaal opbrengen, zo moet je het zien."