'Heerenveen heeft beet en profiteert van aflopende verbintenis bij Willem II'

'Heerenveen heeft beet en profiteert van aflopende verbintenis bij Willem II'

16-06-2022 09:30
53

Mats Köhlert gaat Willem II definitief verlaten, maar blijft wel actief in de Eredivisie. Als de laatste formaliteiten worden afgerond, dan maakt de Duitser transfervrij de overstap naar sc Heerenveen. Dat melden de Leeuwarder Courant en het Brabants Dagblad.

Een week geleden werd nog duidelijk dat Willem II een poging waagde om Köhlert ondanks de degradatie te behouden. Het werd echter een lastige opgave waar de Tilburgers niet in slaagden: de buitenspeler, die ook als linksback uit de voeten kan, is hard op weg naar Heerenveen.

In Friesland ligt een driejarige verbintenis klaar voor de jeugdinternational uit Hamburg. Alleen 'de laatste formaliteiten' moeten nog afgerond worden. Bij Heerenveen lijken er kansen te liggen voor Köhlert, aangezien de nummer acht van de Eredivisie niet heel breed zit in zijn buitenspelers en linksbacks.

In het afgelopen Eredivisie-seizoen miste Köhlert slechts één wedstrijd bij Willem II. De 24-jarige aanvaller kwam uiteindelijk tot drie treffers en één assist, maar dat was niet genoeg om Willem II in de Eredivisie te houden. Köhlert speelde in totaal drie jaar bij de Tricolores.