Gomes reageert: 'Dat het nu veel aandacht krijgt bij PSV, is goed en nodig'

Gomes reageert: 'Dat het nu veel aandacht krijgt bij PSV, is goed en nodig'

17-06-2022 10:56
39

PSV heeft een keepersprobleem, erkent Heurelho Gomes in een interview met Voetbal International. De voormalige doelman uit Brazilië is als ambassadeur van de Eindhovense club bereid mee te denken over de kwestie.

PSV haalde vorig jaar Joël Drommel naar het Philips Stadion, maar de oud-doelman van FC Twente bleek er (nog) niet klaar voor en werd uit het doel verdrongen door de naar RB Leipzig teruggekeerde Yvon Mvogo. PSV is nu op zoek naar een nieuwe sluitpost, waarbij de namen van Jasper Cillessen (Valencia) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) zijn gevallen.

Gomes volgt het allemaal op de voet. "Ik denk dat de mensen binnen de club capabel genoeg zijn, maar als ze mijn hulp willen, zal ik helpen en analyseren", zegt de Braziliaan toe. "Ik heb bij de club ook in het algemeen al over het keepersvak gesproken. Ik zie de toekomst niet somber in, er komt bij PSV heus weer een heel goede keeper. Maar dat het nu veel aandacht krijgt, is goed en nodig voor de toekomst."

Gomes stond tussen 2004 en 2008 onder de Eindhovense lat en werd vier keer kampioen. De suggestie om een 'manager keeperszaken' aan te stellen, kan zijn goedkeuring wegdragen. "Een manager keeperszaken kan voorkomen wat er nu de afgelopen jaren is gebeurd bij PSV. Die heeft zicht en invloed op het beleid in de jeugd en bij het eerste elftal. Het is een vak apart dat je er niet zo even bij doet."