AZ haalt penaltykiller Westerveld naar eerste elftal: Allemaal heel snel gegaan

AZ haalt penaltykiller Westerveld naar eerste elftal: "Allemaal heel snel gegaan"

17-06-2022 14:26
41

AZ gelooft in keeperstalent Sem Westerveld. De zoon van voormalig Oranje-international Sander Westerveld wordt overgeheveld naar de A-selectie en signeert een nieuw contract in Alkmaar.

Westerveld maakte begin 2021 zijn profdebuut bij Jong AZ, mocht een half jaar later zijn eerste profcontract ondertekenen en is weer een jaar later opnieuw uitgenodigd op het kantoor van technisch directeur Max Huiberts. De negentienjarige sluitpost is tot 2026 vastgelegd en mag volgend seizoen bij het eerste elftal samenwerken met Peter Vindahl, Hobie Verhulst, Beau Reus en Mees Bakker.

"Ik denk dat Sem een fantastisch jaar heeft gehad met uiteraard één van de hoogtepunten het spelen in de Youth League. Op het moment dat je aansluit bij de A-selectie betekent dat dat je daar de druk op kan gaan voeren en dat zal hij ongetwijfeld gaan doen", reageert Huiberts. Westerveld zelf sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat het veel zegt over het vertrouwen van de club in mij. Andersom ook natuurlijk, want ik teken voor best een aardige tijd. Het is allemaal heel snel gegaan."

Westerveld keepte dit seizoen zeventien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast maakte hij met AZ O19 dus furore in de UEFA Youth League: tegen het Franse Angers en het Spaanse Villarreal werd er gewonnen na strafschoppen, mede door een aantal reddingen van Westerveld.