Gravenberch-concurrent verlaat Bayern en tekent contract in Premier League

Gravenberch-concurrent verlaat Bayern en tekent contract in Premier League

17-06-2022 18:36 Laatste update: 18:41
23

Ryan Gravenberch heeft een concurrent minder op het middenveld van Bayern MünchenDer Rekordmeister verkoopt Marc Roca aan Leeds United, waar hij tot de zomer van 2026 tekent.

De 25-jarige Spanjaard kwam in 2020 over van Espanyol, maar wist niet door te breken bij Bayern. In twee seizoenen kwam hij tot 24 officiële optredens, waarin hij geen enkele keer scoorde. Bij Bayern lag Roca nog drie jaar vast, waardoor Leeds een niet nader te noemen transfersom betaalt. In Engelse media wordt gesproken van een slordige twaalf miljoen euro.

Voor Gravenberch zal het, ondanks het vertrek van Roca, lastig genoeg worden om een basisplaats te veroveren in Duitsland. De voormalig Ajacied duldt concurrentie van onder meer Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Müller en Jamal Musiala. Onlangs maakte Gravenberch in gesprek met De Telegraaf duidelijk dat zijn keuze voor Bayern weloverwogen is. "In oktober heb ik de trainer Julian Nagelsmann, sportvoorzitter Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe in een hotel op Schiphol ontmoet. Het plan dat ze me schetsten, klopte gewoon", zei hij