'Donkere wolken boven Vitesse: uitgeholde selectie en nog geen nieuwe eigenaar'

'Donkere wolken boven Vitesse: uitgeholde selectie en nog geen nieuwe eigenaar'

18 June - 08:55
255

Donkere wolken pakken zich samen boven Vitesse, zo meldt De Telegraaf. In Arnhem is nog altijd onzekerheid over de verkoop van de club door de Russische eigenaar Valeriy Oyf. Daardoor kan de nieuwe technisch directeur Benjamin Schmedes bijna niets uitrichten op de transfermarkt.

Vitesse nam afscheid van steunpilaren Loïs Openda, Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Eli Dasa en Jacob Rasmussen, terwijl ook Adrian Grbic en Yann Gboho vertrokken. Door de huidige situatie kan de Gelderse club nog geen vervangers halen, waardoor coach Thomas Letsch met een drastisch uitgeklede selectie aan de voorbereiding begint.

De verkoop van Vitesse is geen sinecure, stelt De Telegraaf. De Arnhemmers kampen met een schuld van 150 miljoen euro en het is nog maar de vraag of de nieuwe eigenaar jaarlijks de tekorten gaat bijpassen, zoals de Russische eigenaren wel altijd deden. Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit en de Amerikaanse Platek-broers, die ook eigenaar zijn van het Italiaanse Spezia Calcio en het Deense SønderjyskE, toonden tot dusver interesse. Op korte termijn wordt echter nog geen witte rook verwacht.

En daardoor komen de beleidsbepalers van Vitesse in grote problemen, want onder meer het budget waarmee Schmedes kan werken is nog onbekend. De nieuwe technisch directeur ziet ondertussen diverse transfervrije spelers door de handen glippen. Zo koos Nick Viergever voor FC Utrecht. Hoewel de Arnhemmers behoorlijk wat talenten uit de eigen jeugd kunnen doorschuiven, wordt de huidige selectie te licht geacht om het Eredivisie-seizoen mee aan te vangen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s