De Jong eerlijk: De doktoren lachten me achteraf ook uit, dat kon helemaal niet

De Jong eerlijk: "De doktoren lachten me achteraf ook uit, dat kon helemaal niet"

18-06-2022 10:20 Laatste update: 16:13
11

Henk de Jong heeft teruggeblikt op het voor hem moeilijke afgelopen seizoen. De trainer van SC Cambuur moest een groot deel van de voetbaljaargang missen vanwege een cyste in zijn hoofd. De Jong hoopt dat nu echter helemaal achter zich te kunnen laten.

Aan het eind van vorig jaar werd er een cyste ontdekt in het hoofd van De Jong. De coach bleef een maand thuis en pakte zijn werkzaamheden daarna weer op. De Jong kreeg echter last van een terugslag, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer op de bank kon zitten bij Cambuur. "Maar ik ga weer gas geven, hoor", verzekert hij in gesprek met De Telegraaf. "Het gaat goed. Dinsdag beginnen we weer met de jongens."

De eerste opstartpoging van De Jong na de diagnose ging dus niet succesvol. "Door altijd druk leven en stress is dat ding een beetje naar links en rechts gaan bewegen, is me verteld", legt hij uit. "Het kan best zijn dat het vanaf de geboorte al is ontstaan. Als de nood aan de man is, kunnen ze het proberen kleiner te maken. Maar ik kan er ook nog dertig jaar mee leven. Ik mag me niet druk maken om iets waar ik misschien nooit meer last van hoef te hebben, zeggen ze. Maar in het begin was ik heel bang: wat gebeurt me nu? Ik kreeg ook een slapend gevoel in m’n neus en aan de zijkant van m'n gezicht." 

Dat De Jong een maand na zijn diagnose alweer aan de slag ging, was eigenlijk gedoemd om te mislukken. "De doktoren lachten me achteraf ook uit, dat kon helemaal niet."