'Luuk de Jong slaat Mexicaans aanbod af en zet PSV in de wachtkamer'

'Luuk de Jong slaat Mexicaans aanbod af en zet PSV in de wachtkamer'

18 June - 13:12 Laatste update: 16:10
99

Luuk de Jong heeft geen trek in een transfer naar Mexico. De spits van Sevilla heeft Deportivo Toluca FC bedankt voor de interesse en het aanbod afgeslagen, meldt ESPN.

Volgens het medium, dat zich baseert op de Mexicaanse tak van ESPN, waren Sevilla en Toluca al overeengekomen over een transfer. De Jong zou voor vijf miljoen euro overstappen naar de ambitieuze club, al stak hij daar zelf een stokje voor. De Nederlander wil met het oog op het WK in Qatar bij voorkeur in Europa blijven voetballen.

De Jong ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Spanje, al ligt een transfer uit Andalusië voor de hand. Naar verluidt hebben PSV en een onbekende Spaanse club interesse in de kopsterke spits. Zelf is De Jong niet van plan een overhaaste beslissing te nemen. Hij is op zoek naar een club waar hij zich in de kijker van Louis van Gaal kan spelen. 

PSV biedt mogelijk uitkomst. De Eindhovenaren zijn na het vertrek van Eran Zahavi en Carlos Vinícius op zoek naar een ervaren én talentvolle spits. De Jong moet eerstgenoemde vacature opvullen bij de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Tussen 2014 en 2019 was hij ook al actief bij PSV. In 159 Eredivisie-optredens was hij 94 keer trefzeker. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s