'Barça hoopt op Pedri-route en betaalt maximaal 20 miljoen aan Las Palmas'

'Barça hoopt op Pedri-route en betaalt maximaal 20 miljoen aan Las Palmas'

18-06-2022 19:28
19

FC Barcelona hoopt dat de geschiedenis zich herhaalt met de komst van Alberto Moleiro. De Catalanen hebben met Las Palmas overeenstemming bereikt over de transfer van de achttienjarige aanvallende middenvelder, meldt Cadena COPE.

Moleiro speelt sinds 2018 voor Las Palmas en beleefde dit seizoen zijn doorbraak in La Liga 2, het tweede niveau van Spanje. Hij speelde 35 competitieduels, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. 

Wedden

Meer odds

De transfersom voor Moleiro zou op kunnen lopen tot twintig miljoen euro, maar dat is wel via verschillende bonussen. In eerste instantie betaalt Barça een lager bedrag. Volgens Spaanse media doet de deal denken aan die voor Pedri, die in 2020 overkwam van Las Palmas. Net als de Spaanse international zal ook Moleiro eerst nog een seizoen op huurbasis op Gran Canaria spelen.

Waar Moleiro hetzelfde pad als de spelmaker van Barça moet gaan bewandelen, verzekerde Barça zich eerder ook al van 'de nieuwe Pedri'. Pablo Torre komt deze zomer over van Racing Santander. Voor de negentienjarige creatieve middenvelder wordt minimaal vijf miljoen en maximaal twintig miljoen overgemaakt. Spaanse media vergelijken hem vanwege zijn speelstijl met Pedri.