PSV heeft voor het eerst beet: Waterman moet zoete inval inleiden

20 juni om 13:04
Laatste update: 20 juni om 13:11

PSV heeft zijn eerste aanwinst voor het seizoen 2022/2023 gepresenteerd. Routinier Boy Waterman keert na negen jaar terug in Eindhoven.

De doelman heeft al achttien jaar ervaring als prof en keepte in Nederland met wisselend succes voor sc Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, De Graafschap en PSV. Na het seizoen 2012/2013 verliet hij PSV en de Nederlandse velden. Na een verblijf bij het Griekse OFI Kreta is hij transfervrij en tekent hij voor één seizoen in Eindhoven.

PSV betaalt geen transfersom voor Waterman, die in het verleden al 29 keer op doel stond namens PSV. "Boy heeft de afgelopen seizoenen veel gespeeld. Hij is fit, kent de wetten van de topsport en brengt veel ervaring in de kleedkamer. Dat is ontzettend waardevol voor de jonge spelers in onze selectie", verklaart directeur voetbalzaken John de Jong op de clubsite. "We zijn blij dat hij terugkeert."

Waterman wordt komend seizoen de derde keus onder de lat, achter Joël Drommel en een tweede nieuwkomer, Walter Benítez. De Argentijn is ook transfervrij en zal waarschijnlijk overkomen van OGC Nice. PSV jaagt ook nog op de Braziliaan Savinho, met de hulp van de City Football Group.

PSV begint maandag met trainer Ruud van Nistelrooy aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 30 juli wacht de eerste officiële test, als de winnaar van de KNVB Beker met Ajax om de Johan Cruijff Schaal strijdt. Meteen daarna volgen de derde Champions League-voorrondes en de eerste competitiewedstrijd tegen FC Emmen.