'Maldini gefrustreerd: PSG en Newcastle zijn treuzelend Milan te snel af'

'Maldini gefrustreerd: PSG en Newcastle zijn treuzelend Milan te snel af'

19 June - 08:16
23

AC Milan dreigt na Sven Botman ook naast Renato Sanches te grijpen. Technisch directeur Paolo Maldini werkte maandenlang aan de deals, maar de eigenaren van I Rossoneri weigeren ook na het veroveren van de Scudetto het budget te verhogen.

Waar Newcastle United inmiddels de beste papieren heeft voor Botman, is Sanches hard op weg naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub wil - in tegenstelling tot Milan - aan de vraagprijs van Lille voldoen. De Portugese international kost zo'n dertig miljoen euro, meldt onder meer RMC Sport. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met Georginio Wijnaldum.

De 24-jarige middenvelder krijgt een nieuwe kans in de top, nadat een transfer naar Bayern München op jonge leeftijd niet goed uitpakte. Sanches revancheerde zich de afgelopen seizoenen bij Lille. Daarmee speelde hij zich ook in de kijker van Milan, waarmee hij al een persoonlijk akkoord bereikte. Maldini wist de deal echter niet over de streep te trekken doordat hij niet meer mocht bieden dan vijftien miljoen.

Het is het tweede doelwit dat de oud-verdediger mogelijk door de vingers ziet glippen. Hij werd het eerder al eens met Botman, die zelf ook het liefst in San Siro aan de slag gaat. Lille zit echter te hoog in de boom voor de Nederlander, waardoor Newcastle met hem aan de haal kan gaan.

Volgens meerdere Italiaanse media raakt Maldini gefrustreerd door de gang van zaken in Milaan. Hoewel er spoedig een wisseling van de wacht komt, RedBird koopt de club van Elliott Management, zou de clublegende kunnen vertrekken. Het mislopen van Botman en Sanches wordt gezien als een breekpunt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s