Leonardo pareert kritiek: 'Ramos, Messi, Wijnaldum, wat gebeurt hier?'

Leonardo pareert kritiek: 'Ramos, Messi, Wijnaldum, wat gebeurt hier?'

19 June - 09:55
31

Leonardo vindt de kritiek op zijn transferbeleid bij Paris Saint-Germain niet helemaal terecht. De Braziliaanse technisch directeur is inmiddels door de achterdeur vertrokken uit het Parc des Princes, waar hij is opgevolgd door Luis Campos.

Lionel Messi had in zijn eerste seizoen bij de Franse topclub moeite om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen, toch beschouwt Leonardo de komst van de Argentijnse ster als één van zijn hoogtepunten. "Als je drie jonge spelers als Achraf Hakimi, Nuno Mendes en Gianluigi Donnarumma haalt en ook Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Messi nog komen, denk je bij zelf: wat gebeurt hier? Iedereen vond dat", benadrukt hij in gesprek met L'Équipe.

PSG herstelde na één jaar de hegemonie in Frankrijk, maar ondanks de aanwezigheid van sterren als Messi, Neymar en Kylian Mbappé bleef succes in de Champions League opnieuw uit. "Als je verliest van Real Madrid, zegt iedereen dat het sportieve beleid en het team shit zijn. De realiteit is dat we meer hadden moeten scoren", reageert Leonardo.

De oud-speler van AC Milan en PSG kan weinig met de verhalen dat zijn vertrek een voorwaarde was van Mbappé om te verlengen. "Dat is mij niet verteld. Maar op dat soort dingen wil ik niet ingaan. Dat we een speler van dit niveau, die uit Frankrijk en Parijs komt, hebben behouden, is belangrijk voor PSG en de Ligue 1."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s