PSV zwaait Bruma uit: club spreekt van verhuur aan Fenerbahçe

PSV zwaait Bruma uit: club spreekt van verhuur aan Fenerbahçe

19 June - 13:10
78

PSV heeft zondag afscheid genomen van Bruma. De 27-jarige Portugees wordt voor één seizoen verhuurd aan Fenerbahçe, dat daarna de optie heeft om hem definitief over te nemen.

PSV laat in het midden of het een verplichte optie betreft. Het Eindhovens Dagblad meldde donderdag dat Fenerbahçe hem volgende zomer voor vier miljoen moet inlijven, inclusief bonussen. Daarmee beperkt de Eredivisie-topclub nog enigszins het verlies. De vleugelaanvaller streek in 2019 voor twaalf miljoen neer in het Philips Stadion, maar dat werd geen onverdeeld succes.

Bruma kreeg tijdens zijn periode bij PSV te maken met blessures en problemen in de privésfeer, maar ook op de momenten dat hij wel fit was kon hij lang niet altijd overtuigen. Hij kwam tot vijftien doelpunten en tien assists in 81 wedstrijden en werd tussendoor uitgeleend aan het Griekse Olympiakos Piraeus.

Bruma leek aan het begin van het voorbije seizoen nog even op te leven. Hij werd uitgeroepen tot speler van de maand augustus in de Eredivisie, maar die lijn wist hij niet door te trekken. PSV wilde hem dan ook laten gaan, ondanks een contract tot medio 2024. Fenerbahçe kondigde zijn komst eerder deze week al aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s