'Frustrerende onderhandelingen? Ja, maar niet handig om alles nu te vertellen'

'Frustrerende onderhandelingen? Ja, maar niet handig om alles nu te vertellen'

19-06-2022 16:31 Laatste update: 23-08-2022 22:04
43

Nick Olij geeft toe dat het verloop van de gesprekken tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda frustrerend voor hem waren. Het duurde meer dan een maand voordat de twee clubs tot een akkoord kwamen over de transfer van de doelman.

Olij zag zijn Eredivisie-wens afgelopen week in vervulling gaan, met een transfer naar Sparta. Naar verluidt wilde NAC tussen de vijf en zeven ton ontvangen, het is niet duidelijk wat Sparta uiteindelijk heeft betaald voor de 26-jarige sluitpost. "Ik denk dat NAC er alles uit wilde halen om mij niet te laten gaan: ze wilden de hoofdprijs", vertelt Olij bij RTV Rijnmond.

"Sparta heeft er juist alles aan gedaan om mij binnen te halen. Uiteindelijk is het gelukt, gelukkig", gaat Olij verder. "Of de onderhandelingen frustrerend waren? Ja, zeker. Maar ik denk niet dat het nu netjes is om alles via een interview naar buiten te gooien. Het was pittig, maar het is gelukt en daar draait het allemaal om."

Olij heeft voor vier jaar getekend op Het Kasteel. In het afgelopen seizoen werd hij als speler van NAC uitgeroepen tot de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie.