Transfer rond: Sparta strikt beste KKD-keeper als opvolger van Okoye

Transfer rond: Sparta strikt beste KKD-keeper als opvolger van Okoye

16-06-2022 17:28 Laatste update: 17:35
64

Nick Olij gaat drie sterke seizoenen bij NAC Breda bekronen met een stap hogerop. De beste doelman van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen is rond met Sparta en tekent voor vier jaar.

Olij was vorig seizoen de beste man bij het moeizaam draaiende NAC: mede dankzij zijn veertien clean sheets haalde de NOAD ADVENDO Combinatie nog de play-offs. Daarin ging het mis tegen ADO Den Haag, maar Olij gaat wél de Eredivisie in. Na enige tijd onderhandelen zijn NAC en Sparta het eens geworden over de – niet nader genoemde – transfersom, waarmee het tot 2024 doorlopende contract afgekocht wordt.

Eerder werden al bedragen van vijf tot zeven ton genoemd. Olij stak toen al niet onder stoelen of banken dat hij neigde naar Sparta, waar hij Maduka Okoye op zal volgen. De doelman wil na één jaar TOP Oss en drie seizoenen NAC weer dichter bij zijn familie in Noord-Holland wonen. FC Groningen moest daardoor afhaken en heeft inmiddels doorgeschakeld naar Michael Verrips.

Olij bevestigt tegenover de Sparta-kanalen dat de gesprekken tussen de clubs heel wat voeten in de aarde hadden. "Maar toen we hoorden dat het rond was, heb ik toch even champagne geproost met m'n familie", klinkt het. "Ik was toe aan een stap naar de Eredivisie, een kans die Sparta mij biedt. Sparta is een geweldige club, ik wilde ook graag weer met Maurice Steijn werken", doelt hij op de trainer die hij nog kent van zijn NAC-tijd.