Sparta rond komst Rekik af: 'Hij trainde bij Arsenal met het eerste mee'

Sparta rond komst Rekik af: 'Hij trainde bij Arsenal met het eerste mee'

20-06-2022 18:05
39

Sparta heeft zijn achterhoede versterkt met Omar Rekik. De twintigjarige verdediger wordt komend seizoen gehuurd van Arsenal, waar hij in de beloftenploeg speelde. Dat maken de Rotterdammers maandag bekend.

Rekik werd begin januari 2021 gepresenteerd door Arsenal, dat hem na vier jaar overnam van Hertha BSC. Zijn debuut voor The Gunners maakte hij nog niet. Met het oog op het WK wil het broertje van Karim Rekik nu vlieguren maken in de Eredivisie, zo wist VoetbalPrimeur al te melden. Hij is geboren in Scheveningen, maar speelt zijn interlands voor Tunesië.

"Omar staat als talent goed aangeschreven bij Arsenal, maar het is niet eenvoudig om daar door te breken", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. "Hij trainde daar met het eerste mee, maar het is voor zijn ontwikkeling belangrijk om minuten te maken op het hoogste niveau, een kans die bij Sparta groter is. Omar is een centrale verdediger die zowel voetballend sterk is, maar ook voorop in de strijd gaat en de duels niet schuwt. Er was veel concurrentie om hem aan te trekken, maar we zijn blij dat hij voor Sparta gekozen heeft."

De drievoudig Tunesisch international speelde eerder in de jeugd van Feyenoord, Manchester City, PSV en Marseille. Hij is na doelmannen Nick Olij en Youri Schoonderwaldt, verdediger Mike Eerdhuijzen en aanvaller Charles-Andreas Brym de vijfde aanwinst van de Rotterdammers. Spits Reda Kharchouch keert bovendien terug van een huurperiode bij FC Emmen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie