Luxe voor Booy bij Cambuur: 'Kunnen nu naar andere categorie spelers kijken'

Luxe voor Booy bij Cambuur: 'Kunnen nu naar andere categorie spelers kijken'

20-06-2022 19:34
15

SC Cambuur staat dankzij de nieuwe investeerder ook steviger in zijn schoenen op de transfermarkt. Voor technisch manager Foeke Booy is het een ongekende weelde.

"Vijf jaar geleden ben ik bij Cambuur in deze job begonnen. Eigenlijk hebben we sinds die tijd altijd in hetzelfde cirkeltje gezeten, als het gaat om het halen van nieuwe spelers", doelt Booy in gesprek met Voetbal International op het kleine budget. "Het plan was om die cirkel te doorbreken door zelf een goede uitgaande transfer te doen, alleen is die cirkel nu al eerder doorbroken door de komst van een investeerder. Dat is natuurlijk fantastisch."

Voor Booy is er een nieuwe realiteit in Leeuwarden. "Twee maanden geleden was zelfs een relatief kleine investering van twee ton al te veel geweest. Toen gold het credo: eerst verkopen. Dat is nu niet meer het geval, waardoor we nu naar een andere categorie spelers kunnen kijken."

Het spelersbudget van Cambuur groeit van 3,2 naar vier miljoen euro. Booy lijkt ook weer te mogen hopen op een langer verblijf van steunpilaren Mees Hoedemakers en Alex Bangura. "Op namen ga ik niet in, maar als je als club stappen wil maken is het ook zaak bestaande contracten aan te pakken. We willen onze selectie op orde brengen met een aantal versterkingen, maar ook aan onze huidige spelers aantonen dat het ons menens is."

Mogelijk blijven ook Sonny Stevens en Jamie Jacobs alsnog langer bij Cambuur. "Stevens en Jacobs hebben aan de trainer (Henk de Jong, red.) laten weten dat ze graag bij ons verder willen."