Schouten verrast na Hofland-uitspraak: 'Dacht dat hij dat binnenskamers deed'

Schouten verrast na Hofland-uitspraak: 'Dacht dat hij dat binnenskamers deed'

20 June - 21:42
29

Kevin Hofland heeft een heldere doelstelling bij Willem II voor het komende seizoen. De trainer neemt met niets minder dan promotie naar de Eredivisie genoegen.

Hofland degradeerde als interim-trainer op de slotdag van de Eredivisie met Willem II. Hoewel het deelnemersveld in de Keuken Kampioen Divisie ijzersterk is met onder meer Heracles Almelo en PEC Zwolle, steekt de oefenmeester zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Het is hier uitgesproken dat we zo snel mogelijk terug willen", zegt hij tegen ESPN. "Dat gaan we dit seizoen proberen. Ik heb een eigen doelstelling en dan spreek ik puur voor mezelf: ik wil gewoon kampioen worden."

Erik Schouten, die transfervrij is overgekomen van SC Cambuur, is verrast door de woorden van zijn trainer. "Dat zei hij ook tegen mij. Ik dacht dat hij dat binnenskamers deed, maar hij brengt het ook naar buiten. Het is mooi dat hij het uitspreekt, maar het is lastig genoeg weet ik uit ervaring", doelt de middenvelder op zijn eerdere seizoenen op het tweede niveau bij Cambuur en FC Volendam. Schouten vreest niet dat de druk op deze manier al snel te groot wordt. "Die bonjourt hij straks ook wel weer weg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s